„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Mūžībā devies priesteris Juris Mukāns

3. aprīlī 80 gadu vecumā mūžībā devies Daugavpils Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās ieņemšanas draudzes prāvests Juris Mukāns.

Juris Mukāns dzimis 1938. gada 30. oktobrī Kalupes pagastā Antoņinas un Staņislava Mukānu ģimenē. Pēc visdusskolas beigšanas iestājies Rīgas Garīgajā seminārā, kuru jau pirms viņa bija absolvējis brālis Staņislavs.

Garīgo semināru J. Mukāns beidzis pēc dienesta padomju armijā Krasnojarskas apgabalā. 1968. gada 26. maijā viņš tika iesvētīts par priesteri un sācis kalpot Aglonas draudzē. 1969. gada oktobrī J. Mukāns sācis kalpošanu Jēkabpils un Jaunjelgavas draudzē, pēc tam kalpojis arī Jezupovas un Spruktu draudzē.

Kopš 1988. gada līdz šodienai J. Mukāns kalpoja Daugavpils Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās ieņemšanas draudzē. Aizvadītajā gadā viņš svinēja 80 gadu dzimšanas dienu, kā arī priesterības 50. gadadienu un 30 gadu kalpošanu Daugavpils draudzē.

J. Mukāna izvadīšana notiks sestdien, 6. aprīlī, pl. 11 no Daugavpils Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās ieņemšanas baznīcas. Draudzes prāvests tiks apbedīts Daugavpils katoļu kapos.