„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Vasarā gaida ierodamies mobilās brigādes auto RU

Pie Daugavpils novada senioriem, kam nepieciešama mājas aprūpe vai medicīniskā palīdzība, drīzumā dosies mobilā brigāde. Līdz vasaras beigām ar dušu, veļas mazgājamo mašīnu, podoloģijas krēslu un medicīnisku analīžu veikšanai nepieciešamām ierīcēm aprīkotam specializētajam transportlīdzeklim jābūt Skrudalienā, informē Daugavpils novada domes Attīstības daļas projektu vadītāja Juta Valaine.

Līgums par mobilās brigādes specializētā transportlīdzekļa iegādi noslēgts pērn decembrī, SIA „Tehauto Latgale” tas jāpiegādā astoņu mēnešu laikā. Mobilo brigāžu pakalpojumu ieviešana Daugavpils novadā notiek, īstenojot pārrobežu sadarbības programmas projektu „Senioru sociālā iekļaušana”. Iepriekšējā Daugavpils novada domes sēdē pieņemts lēmums ņemt aizņēmumu 88 006 eiro pašvaldības izmaksu segšanai, mobilās brigādes specializētā transportlīdzekļa un aprīkojuma iegādei, kā arī speciālistu mācībām.

Mobilās brigādes bāze būs daudzfunkcionālajā centrā „Skrudaliena”, bet pie sirmgalvjiem speciālisti no tā dosies visā novada teritorijā, apzināti vairāk nekā 100 potenciālie klienti. Turklāt seniori varēs lūgt palīdzēt arī citos uzdevumos, piemēram, atnest malku, nogriezt matus vai ieskrūvēt spuldzīti. Mobilās brigādes komandā darbosies brigādes vadītājs, šoferis, medicīnas darbinieks un divi sociālie aprūpētāji. Speciālistu apmācību organizēja biedrība „Dienvidlatgales pašvaldību mācību centrs”. Projekta ietvaros viņi devās pieredzes mācību braucienā uz Falunas reģionu Zviedrijā, izstrādāta arī mobilo brigāžu darbinieku rokasgrāmata.

Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības projekts aptver bijušo Daugavpils un Rēzeknes, kā arī Utenas un Molētu rajonu. Plānots, ka ar mobilo brigāžu palīdzību pierobežas teritorijā mājas aprūpe tiks nodrošināta līdz 1300 senioriem, kurus aprūpēs 40 mobilo brigāžu speciālisti.