„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Darbu sāk pirmā ārsta speciālista brigāde Latgalē RU

No 1. aprīļa no Daugavpils uz tuvākajiem izsaukumiem jaunā, īpaši aprīkotā, vieglajā automašīnā dosies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde, kuras sastāvā būs arī ārsts reanimatologs anesteziologs. Šādas brigādes funkcija ir palīdzēt ārsta palīgu brigādēm īpašās situācijās, sniedzot medicīnisko un taktisko atbalstu smagu pacientu aprūpē vai sarežģītos klīniskos gadījumos.

„Tie var būt smagi miokarda infarkti ar sirds ritma traucējumiem, smagas politraumas, apdegumi, arī avārijas, kurās ir vairāki cietušie. Visi tie izsaukumi, kad nepieciešams ārsta speciālista atbalsts un jāsniedz augsti profesionāla palīdzība,” stāsta NMPD Operatīvās vadības centra vadītājs Aleksandrs Zaļeskis. Brigādē ir divi cilvēki -- reanimatologs anesteziologs vai neatliekamās medicīnas ārsts un ārsta palīgs, kurš vienlaikus ir arī autovadītājs. Šis transportlīdzeklis nav aprīkots ar nestuvēm, uz notikuma vietu tā dodas tikai tad, ja tās palīdzību pieprasa cita brigāde. Šo brigādi nevar izsaukt pats pacients. Tā kā brigāde izmantos vieglo automašīnu, paredzams, ka tā pārvietosies ātrāk, būs mobilāka.

Visu rakstu lasiet 5. aprīļa numurā.