„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Gāja bojā liesmās

2. aprīlī ap pl. 13.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novadu, kur bija izcēlies kūlas ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka, visticamāk, tika dedzināti ugunskuri, kuru dzirksteles ar vēju aizpūstas un izraisījušas kūlas degšanu. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, degošajā kūlas laukā bija nokritis viens cilvēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka pērnā zāle deg 2 hektāru platībā un cilvēks, kurš bija mēģinājis nodzēst ugunsgrēku, ir bez dzīvības pazīmēm. VUGD cilvēku nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kas konstatēja viņa nāvi.

Iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā šajā dienā Latgalē nodega arī vairākas ēkas – Lauku ielā Zilupē, degot kūlai 10 hektāru platībā, aizdegās arī dzīvojamās mājas ārsiena 5 m2 platībā un nodega saimniecības ēka 90 m2 platībā, bet Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, degot kūlai 0,5 hektāru platībā, nodega neapdzīvota dzīvojamā māja 80 m2 platībā un divas saimniecības ēkas 100 m2 platībā.

Naktī no otrdienas uz trešdienu traģisks ugunsgrēks izcēlās Līvānu novadā. Izsaukums saņemts īsi pēc pusnakts, saskaņā ar sākotnējo informāciju, bija redzamas liesmas, bet nebija skaidrs, kas tieši deg. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, dega dzīvojamā māja 100 m2 platībā un tai jau bija iebrukušas jumta konstrukcijas, kā arī 250 m2 platībā dega pērnā zāle. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.