„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Automašīnā uzgāja narkotikas

Valsts policija (VP) aizturējusi kādu vīrieti aizdomās par narkotiku un ieroča glabāšanu un pārvadāšanu. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās, informē

VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Policija savā rīcībā bija ieguvusi informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti. Minētās informācijas pārbaudei VP Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki 27. martā Daugavpilī apturēja kādu aizdomīgu Mazda markas transportlīdzekli. Sākumā transportlīdzekļa vadītājam tika veikta ierastā dokumentu pārbaude, kuras gaitā atklājās, ka 1982. gadā dzimušajam vīrietim nemaz nav autovadītāja apliecības. Apskatot automašīnu,  likumsargi tajā atrada ap 20 gramiem baltas pulverveida vielas, kas, visdrīzāk, ir amfetamīns. Turpinot operatīvus pasākumus, policisti veica apskati arī vīrieša dzīvesvietā, kur kopumā konfiscēti četri polietilēna maisiņi ar baltu pulverveida vielu, apmēram pa 1 gramam katrā, un 0,5 grami augu izcelsmes vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un skaitu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Jāpiebilst, ka aizturēšanas laikā pie vīrieša ir konfiscēts arī gāzes pistolei līdzīgs priekšmets, kuram ir acīmredzamas pārbūves pazīmes, savukārt aizturētajam nebija likumā noteiktajā kārtībā iegūtas atļaujas ieroču turēšanai.

Policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, kā arī izņemtā priekšmeta izcelsmi –  ir nozīmētas atbilstošas ekspertīzes, savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.