„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Aprīlī Daugavpilī notiks džeza festivāls

No 26. līdz 28. aprīlim Daugavpilī ar Kultūras pārvaldes un Latviešu kultūras centra atbalstu notiks XVI starptautiskais džeza festivāls „Jazz Joy Spring”.

Festivāla idejas autors un organizators ir mūziķis Arnolds Grīnberts, tajā ik gadu piedalās džeza mūziķi no visas pasaules. Šogad Daugavpilī ieradīsies viesi no Vācijas, Brazīlijas, Francijas, Bulgārijas un Lietuvas. Savukārt Latviju pārstāvēs mūziķi no Rīgas Jūlija Zakirova un „RnB’ Trio”.

Organizatori pastāstīja, ka šī gada festivālā piedalīsies džeza profesionāļi, kuri dzimuši Daugavpilī un kļuvuši populāri pasaulē. Piemēram, no Brazīlijas ar kolektīvu „Tico de Moraes Duo” uzstāsies Aleksandrs Raičenoks, bet no Vācijas uz festivālu atbrauks Jans Grinberts ar internacionālu kolektīvu „Jan Grinbert Jazz Quartet”.

Lielākā daļa festivāla koncertu notiks Vienības namā, taču daži „Jazz Joy Spring” pasākumi norisināsies Marka Rotko mākslas centrā.