„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Ilūkstē nosaka ūdens patēriņa normu

Ūdens patēriņa norma Ilūkstes novadā tiem patērētājiem, kuri nav uzstādījuši ūdens skaitītājus, būs 1, 4, 6 vai 7 m3 mēnesī atkarībā no ēku labiekārtotības pakāpes. Tas uzsvērts saistošajos noteikumos par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību, kas pieņemti Ilūkstes novada domes sēdē martā.

SIA „Ornaments” valdes loceklis Jurijs Altāns pastāstīja, ka ūdens skaitītājus nav uzstādījuši aptuveni 5% ūdensapgādes pakalpojumu patērētāju.

Viens kubikmetrs tiks iekļauts ikmēneša rēķinos tiem klientiem, kuri izmanto ūdeni no brīvkrāniem, kas atrodas ārpus ēkas, 4 m3 -- ja ēkās nav vannas un dušas, 6 m3 -- ja ēkās ir vannas un dušas, taču nav karstā ūdens, 7m3 -- ja ēkās ir aukstais un karstais ūdens un kanalizācija.

Saistošie noteikumi, kur noteikta arī kārtība, kā patērētājs var pievienot ēku centralizētai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, šīs sistēmas lietošanas un aizsardzības prasības, līgumu slēgšana u.c. vaicājumi,  stāsies spēkā pēc to publicēšanas Ilūkstes novada pašvaldības izdevumā.