„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Likvidēja „pagrīdes” uzpildes vietu

Valsts policijas LRP savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, savā īpašumā nelikumīgi glabā un realizē naftas produktus ievērojamā apmērā bez to likumīgu izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Minētās informācijas pārbaudei VP Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki pagājušās nedēļas beigās devās uz norādīto adresi. Ierodoties kādā privātmājā Daugavpilī, policisti konstatējuši, ka nekustamajā īpašumā realizācijas nolūkiem tiek glabāts šķidrums ar dīzeļdegvielai un benzīnam raksturīgu smaku, ka arī aprīkojums transportlīdzekļu uzpildei. Kopumā apskates laikā tika konfiscēti apmēram 2200 litri šķidruma, kas, visdrīzāk, ir dīzeļdegviela, 1800 litri benzīnam līdzīga šķidruma, ka arī divi sūkņi transportlīdzekļu uzpildei. Turpat notikuma vietā aizturēts arī iespējamais vainīgais – 1971. gadā dzimis vīrietis.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto šķidrumu daudzumu un sastāvu –  nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam vīrietim par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Par minēto pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.