„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Ilūkstes novada šī gada budžeta prioritāte ir izglītība

Ilūkstes novada domes 2019. gada budžetā vairāk nekā trešā daļa finansējuma atvēlēta izglītībai, uzsvērts budžeta paskaidrojošajā rakstā.

Budžets ieņēmumos un izdevumos ir 11,2 milj. eiro liels. Pašvaldības budžeta ieņēmumi bez mērķdotācijām saplānoti 5,629 milj. eiro apmērā, no tiem vairāk kā 2,853 milj. eiro ir plānotie iedzīvotāju ienākumu nodokļa ieņēmumi. Tomēr lielāko daļu no pašvaldības budžeta ieņēmumiem veido valsts transferti, tai skaitā maksājumi no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda (53,8%).  

Tikmēr budžeta izdevumu sadaļā, kā teikts iepriekš, lauvas tiesa atvēlēta izglītībai -- 3,63 milj. eiro. Tāpat saplānoti līdzekļi pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai -- 3,1 milj. eiro, vispārējiem vadības dienestiem un pārējai ekonomiskai darbībai, tai skaitā projektiem, -- 1,2 milj. eiro, kā arī sociālajai aizsardzībai 1 milj. eiro u.c. nozarēm.