„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

Daugavpilī gatavojas slēgt azartspēļu zāles

Daugavpils pašvaldībā tiek gatavoti dokumenti spēļu zāles slēgšanai Cietokšņa ielā 60, preses konferencē žurnālistiem paziņoja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Kā pamatojumu licences anulēšanai šai spēļu zālei pašvaldības vadītājs minēja iespaidīgo sabiedriskās kārtības pārkāpumi skaitu. 2018. gadā fiksēti 44 sabiedriskās kārtības pārkāpumi, bet šogad kopš gada sākuma -- jau 19.

Kā nākamās varētu tikt slēgtas trīs spēļu zāles -- Jaunajā Forštatē, Ķīmiķu mikrorajonā un Jaunbūvē. „Daugavpilī, līdzīgi kā Rīgā, nebūs vietas spēļu zālēm,” norādīja A. Elksniņš.

Spēļu zāļu klienti regulāri izraisa sabiedriskās kārtības pārkāpumus. Aizvadītajā gadā Daugavpils pašvaldības policija saņēma 129 izsaukumus uz spēļu zālēm dažādos pilsētas mikrorajonos. Vēl 88 izsaukumus saņēma Valsts policija. Vairumā gadījumu sabiedriskās kārtības pārkāpēji bija kautiņu dalībnieki. Skaļa mūzika un iereibuši azartspēļu cienītāji nereti traucējuši arī tuvējo māju iedzīvotāju mieru.

Patlaban Daugavpilī ir reģistrētas 17 spēļu zāles, un tikai uz divām no tām gada laikā nevienu reizi nav bijusi izsaukta pašvaldības vai Valsts policijas patruļa.

Plānotie ieņēmumi no azartspēļu nodokļa šī gada pašvaldības budžetā ir aptuveni 400 000 eiro.