„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Daugavpils novadā atbalstīs uzņēmējus

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē atbalstīts lēmums rīkot konkursu finansējuma piešķiršanai topošo un jauno uzņēmēju projektiem. Pašvaldība šim konkursam plāno atvēlēt 8000 eiro, vienam projektam maksimālā atbalsta summa būs 4000 eiro, tātad to varēs saņemt vismaz divi uzņēmēji.

Daugavpils novadā līdzīgs konkurss notika pirms pāris gadiem, bet tajā uz pašvaldības līdzfinansējumu biznesa idejas īstenošanai gan varēja pieteikties tikai jaunieši. Iepriekš konkurss neguva lielu iedzīvotāju atsaucību, tāpēc nolikums ir būtiski mainīts, skaidro Daugavpils novada domes komercdarbības konsultants Jāzeps Krukovskis. Šoreiz pašvaldība paredzējusi iespēju saņemt finansiālu atbalstu topošajiem un jaunajiem uzņēmējiem neatkarīgi no viņu vecuma. Pieteikties gan varēs tie uzņēmēji, kas savu saimniecisko darbību juridiski noformējuši ne agrāk kā pirms trim gadiem vai darīs to tagad.

Uzņēmējam jānodrošina arī finansējums vismaz 10% apmērā no projekta realizēšanai nepieciešamās summas. Projekta īstenošana tiks uzraudzīta gadu. J. Krukovskis atzīmē, ka līdzfinansējumu uzņēmēji varētu izmantot arī citu projektu īstenošanai nepieciešamās summas nodrošināšanai, līdz ar to tas varētu mudināt jaunos uzņēmējus startēt LEADER projektu konkursos. Biznesa idejas varēs pieteikt jeb pieteikuma anketas domē iesniegt no 29. aprīļa līdz 28. maijam.

Projektus vērtēs komisija septiņu ekspertu sastāvā, tajā darbosies Daugavpils Biznesa inkubatora, Latgales uzņēmējdarbības centra pārstāvji, bet to vadīs Daugavpils novada domes Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Viktors Kalāns (ZZS). Konkursa nolikums vēl jāapstiprina domes sēdē.

Latgales plānošanas reģionā līdzīgus grantu konkursus organizē vēl 14 pašvaldībās. Maksimālā summa, uz kuru uzņēmēji var pretendēt gan atšķiras, tā svārstās no 500 līdz 7000 eiro.