„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

„Ideju rūpnīcā” ražo jaunu izpratni par labdarību RU

Pasākumu organizēšana ar mērķi kādam palīdzēt -- tāda ir ražošana, ko uzsākusi biedrība „Ideju rūpnīca”. Ksenija Belova un Kristīna Tribrate Daugavpilī un Rēzeknē organizē labdarības pasākumus, kuros ziedošanas process ir saistīts nevis ar bezpersonisku naudas pārskaitījumu, bet dalību jautrā pasākumā, kas var izvērsties ģimenisko saišu stiprinošā piedzīvojumā.

Izejvielas -- idejas

Daugavpilietes Kristīna un Ksenija ir draudzenes kopš pusaudžu gadiem. Uzsākot studijas, Kristīna devās uz Rēzekni, bet pēc pāris gadiem, atgriežoties Daugavpilī, uz pilsētu pavēries cits, svaigāks skats. „Satikāmies, apsēdāmies pie kafijas tases,  un Kristīna ierosināja, ka kaut kas jāsāk – jārada kāda biznesa ideja,” Ksenija stāsta, ka šī saruna notikusi aptuveni pirms pusotra gada. „Visi saka -- trūkst rūpnīcu. Pasmējāmies un sapratām, ka mums vienīgās pieejamās izejvielas ražošanai ir idejas. Tā arī radās nosaukums „Ideju rūpnīca”.”

Joks par biznesa uzsākšanu pārtapa par vēlmi dibināt biedrību, kas kalpotu par palīgu dažādām bezpeļņas organizācijām. „Būtībā esam pasākumu organizētāji, bet darām to bez maksas – kā labdarību,” skaidro Ksenija. Tā viņu ar Kristīnu vieno arī kopējā aizraušanās, fotografēšana, nolemts šos pasākumus organizēt kā foto sesijas. Šobrīd aiz muguras ir 12 fotografēšanas akcijas.

Visu rakstu lasiet 12. aprīļa numurā.