„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Bērnus un jauniešus iepazīstinās ar vācu literatūru

16. aprīlī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58) tiks atklāta izstāde “Vācu literatūra bērniem un jauniešiem”. Tā tiek organizēta sadarbībā ar Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Svešvalodu katedras Reģionālo vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centru un Gētes institūtu Rīgā.

Šogad 120 gadu jubileju svin ievērojamais vācu bērnu rakstnieks un dzejnieks Ērihs Kestners, tādēļ izstādē īpaši tiek akcentēts tieši šī autora devums bērnu literatūrā. Pazīstamākās, lasītākās un vairākkārt izdotās Kestnera grāmatas ir “Punktiņa un Antons”, “Emīls un Berlīnes zēni”, “Divas Lotiņas”, “Lidojošā klase”. Šos un citus autora daiļdarbus jau gadu desmitiem lasa gan bērni, gan pieaugušie. Pēc vairāku darbu motīviem ir uzņemtas arī filmas.

Izstādē ir iekļauti arī vairāku citu vācu autoru literārie darbi bērniem un jauniešiem latviešu, krievu tulkojumā un atdzejā, kā arī oriģinālvalodā. Pārstāvēto autoru vidū ir gan vācu literatūras klasiķi Heinrihs Heine, Johans Volfgangs fon Gēte, Otfrīds Preislers, Jākobs un Vilhelms Grimmi, Frīdrihs Šillers, Gotfrīds Augusts Birgers, Ernsts Hofmanis, Mihaels Ende, gan mūsdienu autori Brita Tekentrupa, Juta Rihtere, Mihaels Peinkofers, Volfgangs Herndorfs, Kornēlija Funke, Amēlija Murmane, Tomass Feibels.

Visi izstādē eksponētie daiļdarbi – stāsti, romāni, lugas, noveles, dzejas krājumi, CD diski un videofilmas – ir pieejami arī izmantošanai mājās.

Apmeklējot un aplūkojot izstādi, interesenti varēs piedalīties viktorīnā un saņemt pārsteiguma balvu.