„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Jauno ceļu pārvadu ar Kandavas ielu nesavienos RU

Jaunais ceļu pārvads Daugavpilī, kura būvniecība ir radījusi nopietnas problēmas Smilšu ielas iedzīvotājiem, drīzumā varētu tikt pabeigts, un pa jauno tiltu jau kursēs transports, taču sākotnējā projekta iecere tomēr netiks īstenota – savienojuma ar Kandavas ielu nebūs. 

Kohēzijas fonda atbalstītajā projektā „Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņu ielu krustojumam, Daugavpilī” būvējamais gaisa tilts apraujas netālu no piemiņas vietas kritušajiem poļu karavīriem Slobodkā. Nedz projekta, nedz līdzekļu tā savienošanai ar Kandavas ielu pagaidām nav.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs „Latgales Laikam” pastāstīja, ka sākotnēji šis projekts bija paredzēts ar izeju uz Kandavas ielu, bet iepriekšējā domes vadība izdomāja sadalīt to kārtās, atdalot tilta būvniecības daļu no ceļa būvniecības daļas. Līdz ar to projekts netiek īstenots pilnvērtīgi, kā tas bija paredzēts teritoriālajā plānojumā un skiču projektā, par kuru savulaik notika sabiedriskā apspriešana. Turklāt pašvaldībai nācās pasūtīt papildus projektēšanu, kas izmaksāja 30 000 eiro, jo, būvējot pāļus, nebija iespējams nodrošināt savilci starp pārvada laidumiem.
Tehniskās dokumentācijas izstrāde projekta pirmajai kārtai izmaksāja 230 000 eiro. Projektētāji piedāvāja uzprojektēt uzreiz abas kārtas. Taču toreizējā domes vadība no šī piedāvājuma atteicās, sadalot projektēšanu pa kārtām. Tagad, izsludinot iepirkumu otrajai kārtai, saņemti divi piedāvājumi, viens – 500 000, bet otrs – 800 000 eiro vērtībā, teica I. Prelatovs.

Visu rakstu lasiet 16. aprīļa numurā.

Komentāri

20.05.2019 16:33
Ainis
Projekts ir. Nav naudas..