„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Bērni izdziedāja savas idejas par Latviju pēc 100 gadiem

Aprīlī Daugavpils novada Kultūras centrā “Vārpa” par tradīciju kļuvis novērtēt tos Latgales reģiona bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām, kas nebaidās kāpt uz skatuves, lai demonstrētu savus talantus. Šoreiz XXII Integratīvās mākslas festivāla “Nāc līdzās” dalībnieki varēja izpausties, gatavojot futūristiskus priekšnesumus, jo festivāla tēma aicināja fantazēt par to, kāda būs Latvija pēc  100 gadiem.

Atlasē noskaidrots, ka Rīgā uz skatuves vēlreiz kāps septiņi Latgales pārstāvji --  Jānis Babris no Rudzātu speciālās internātpamatskolas, Elīna Beļinska no Viesītes vidusskolas, fakultatīva „Mēs uz skatuves” un deju kolektīva „Palaidņi” dalībnieki no Aleksandrovas internātpamatskolas, vokālais trio un deju grupa „Street Life” no Daugavpils Stropu pamatskolas -- attīstības centra. Aptuvenais dalībnieku skaits gadu laikā palicis nemainīgs, dažkārt kādas skolas pārstāji vienu vai divus festivālus izlaiž, bet to vietā sevi pierādīt saņemas kāds cits.

Visu rakstu lasiet 16. aprīļa numurā.