„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Laipni lūdzam jeb ieeja aizliegta? RU

Pasažieri, kuri ar vilcienu ieradās Daugavpilī no 7. līdz 12. aprīlim, bija nepatīkami pārsteigti, redzot, ka kāpnes, pa kurām no dzelzceļa perona var nokļūt autostāvvietā, ir slēgtas. Neskatoties uz norobežojošajām lentām, cilvēki tomēr kāpa pa bīstamajām, gandrīz sabrukušajām kāpnēm.

Uzņēmuma „Latvijas dzelzceļš” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ella Pētermane paskaidroja, ka pagājušajā nedēļā bija ieplānots šo kāpņu remonts. Taču nekādi remontdarbi nenotika, kāpnes vien tika norobežotas ar brīdinājuma lentām.

Šīs kāpnes ir ērtas, jo pa tām var nokļūt tieši autostāvvietā. Savukārt pašlaik atbraucējiem jāiziet cauri stacijas ēkai vai arī tā jāapiet no labās puses, turklāt tiem, kam līdzi ir smagi čemodāni, tas sagādā neērtības. Daugavpilieti Tatjanu, kura atgriezās no tāla un smaga brauciena, tas viss pamatīgi pārsteidza: „Nepietiek ar to, ka, turot rokā čemodānu, jātiek uz perona pa gandrīz metru augstajām vilciena kāpnēm, un tad vēl nevar uzreiz nokļūt pie mašīnas.” Daugavpils iedzīvotāji jau tāpat nav īpaši apmierināti ar dzelzceļa stacijas izskatu un darbu, bet gadījums ar kāpnēm bija pēdējais piliens, kam sekoja neskaitāmas sūdzības, tostarp arī avīzei „Latgales Laiks”.

„Latvijas dzelzceļa” Sabiedrisko attiecību nodaļa apsolīja ieviest skaidrību un piezvanīt redakcijai, taču zvans tā arī netika saņemts, taču pagājušajās brīvdienās kāpnes pie stacijas tika saremontētas.