„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Aizturēja iereibušu kukuļdevēju

14. aprīlī Pāternieku robežkontroles punktā aizturēts Bulgārijas pilsonis, kurš mēģināja piekukuļot robežsargus, informē Valsts robežsardze.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu Bulgārijas pilsoni, kurš vadīja transportlīdzekli, būdams alkohola reibumā -- veicot alkohola pārbaudes testu, alkometrs viņa izelpā uzrādīja 1,13 promiles alkohola koncentrāciju.

Lai uz notikuma vietu netiktu izsaukta Valsts policija, vīrietis mēģināja „uzpirkt” robežsargus. Par kukuļdošanu pret 1992. gadā dzimušo Bulgārijas pilsoni tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, persona ievietota Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru, saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods 10 līdz 2000 Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.