„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Deju ansambļa „Līksme” 50 gadu jubilejas koncerts „Dejot ir prieks”

Sestdien, 27. aprīlī, plkst. 17.00 Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa” (Dobeles ielā 30) notiks deju ansambļa „Līksme” 50 gadu jubilejas koncerts „Dejot ir prieks”.

Jubilejas koncertā skatītājiem tiks rādītas skaistākās dejas no Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku repertuāra, īpaši temperamentīgās latgaliešu tautas dejas, kā arī būs redzamas dejas, ko ansamblis gatavo vienam no saviem šīs vasaras svarīgākajiem kultūras notikumiem – dalībai XV Latviešu Dziesmu un deju svētkos Toronto (Kanāda). Pasākumu vadīs Māris Susejs.

Kolektīva vadītāja Aija Daugele strādā pie starptautisko sakaru veidošanas un latviešu tautas dejas  popularizēšanas ārzemēs. Deju ansamblis „Līksme” ir bijis daudzu starptautisku festivālu dalībnieki Lietuvā, Baltkrievijā, Krievijā, Ukrainā, Spānijā, Francijā, Bulgārijā, Portugālē, Itālijā, Moldāvijā, Vācijā, Nīderlandē, Ungārijā, Maltā. Tāpat ansamblis aktīvi koncertē arī Latvijā, īpaši Daugavpils novada pagastos, tādā veidā sekmējot kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu reģiona, valsts, starptautiskā mērogā.

Daugavpils novada Kultūras centra „Vārpa” deju ansamblis „Līksme” izveidojās uz divu kolektīvu bāzes: 1969. gadā Irēnas Braslavskas veidotā jauniešu deju kolektīva „Līksme”, kas pēc 10 gadiem ieguva Tautas deju ansambļa statusu, un 2011. gadā tapušā vidējās paaudzes deju kolektīva „Līksme”.

Ieeja brīva.