„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Daugavpils mediķi sarūpēja Lieldienu izstādi

Daugavpils reģionālās slimnīcas mediķi pacientus un kolēģus priecē ar Lieldienu rokdarbu izstādi „Mans hobijs”.

Operāciju bloka māsu palīdze Jeļena Gribanova izstādīja filcētus ziedus un čības, floristikas gleznas. Veidojot stilizētu koku, viņa izmantoja pašas un draugu sarūpētas pogas. „Rokdarbi ir mana sirdslieta, terapija. Visu atdāvinu draugiem, kolēģiem. Šogad iemācījos filcēt. Tas ir laikietilpīgs darbs,” pastāstīja Jeļena.    

Rakstaini cimdi un zeķes -- tie ir Uzņemšanas nodaļas māsas Innas Visockas darbi. Adīšana ir vaļasprieks jau 15 gadus, teica rokdarbniece, sakot, ka rokdarbi top lielākoties vakaros pie televizora, bet raksti tiek aizgūti no latviešu cimdu rakstu grāmatām.

Laura Macijevska (Narkoloģijas nodaļas informācijas ievadīšanas operatore) veido kreppapīra ziedus. „Mani darbi ir saulespuķes un kompozīcijas ziedi. Tie veidoti no floristikas kreppapīra, kuru vari locīt, stiept, kā gribi. Es gatavoju dīvu ziedu pušķus un kompozīcijas. Ejot uz dzimšanas dienu, nesu konfekšu pušķus. Kad mācījos Pelēču pamatskolā, apmeklēju floristikas pulciņu, vēlāk pabeidzu floristikas kursus,” pastāstīja Laura.  

Savukārt Traumatoloģijas nodaļas vecākā māsa Lilija Ņikuļičeva savus darbus prezentēja ar fotogaleriju. Viņa darbojas vairākās rokdarbu jomās, tostarp filcēšanā, keramikā, floristikā, glezniecībā. Lilija stāsta, ka idejas rodas pašas. „Meita strādā bērnudārzā. Viņa pieteica savdabīgu instrumentu ritmikas stundai. Es vecas spēļu bumbiņas piepildīju ar pērlītēm, uztamborēju puķu „kleitas” un sanāca sitaminstrumenti -- puķu formas marakasi. Mīļai draudzenei uzdāvināju keramikas eņģeli Armīnu, kas tapa Māla mākslas centrā. Ar rokdarbiem cenšos iepriecināt arī citus.”

Izstāde „Mans hobijs” skatāma līdz 5. maijam.