„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Pārtrauc Līksnas kultūras nama pārbūves plānus RU

Līksnas kultūras nama ēku, kas kopš pagājušā gada rudens daļēji slēgta, norobežota un atzīta par ekspluatācijai bīstamu, tuvākajā laikā tomēr nepārbūvēs. Tā vietā šobrīd tiek izskatīta iespēja iegādāties blakus ēku administratīvo un kultūras pakalpojumu nodrošināšanai Līksnas pagastā.

Šobrīd notiek pārrunas ar ēkas īpašnieku un tiek izvērtēts ēkas stāvoklis, lai apzinātu nepieciešamos remontdarbu apjomus, informē Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika. Tur plānots optimizēt visus iepriekšējā ēkā sniegtos pakalpojumus, tai skaitā izveidot telpu arī kultūras pasākumu norisei. Kopš vecās ēkas kultūras nama zāles slēgšanas Līksnas pagasta pārvalde kultūras pasākumu rīkošanai un pašdarbības kolektīvu mēģinājumu organizēšanai izmantoja Daugavpils novada kultūras centra „Vārpa” telpas.

Lēmums pārtraukt iepirkumu Līksnas pagasta pārvaldes administratīvās ēkas pārbūves par daudzfunkcionālo centru projektēšanai un autoruzraudzībai pieņemts 25. aprīļa Daugavpils novada domes sēdē. Ēku plānots demontēt, bet tam būs nepieciešams aizņēmums.

Visu rakstu lasiet 26. aprīļa numurā.