„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Peldošo promenādi izbūvēs par 970 000 eiro

Daugavpils domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu pieņēmuši lēmumu par 970 000 eiro finansējuma piešķiršanu peldošās promenādes un divu atklāto baseinu būvniecībai Stropu ezerā jau šovasar.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš žurnālistus informēja, ka projektu realizēs Latvijas uzņēmums SIA „Forston” sadarbībā ar somu uzņēmumu „Marinetek”. Peldošās konstrukcijas kopējā platība būs 1400 kvadrātmetri, to veidos betona konstrukcijas un 33 pontoni. Viena šāda pontona svars būs ap 20 tonnām. Peldošo konstrukciju veidos promenāde un divi atklātie baseini -- mazais bērnu baseins un 25 metru baseins ar četriem celiņiem.

Kā galvenos iemeslus šāda objekta izbūvei pašvaldības vadītājs minēja nepieciešamību paplašināt atpūtai paredzēto teritoriju un pludmales zonu Stropos, kas samazinājusies Stropu trases izbūves rezultātā. Atpūtas zonas paplašināšanai Stropos sākusies arī tuvējā meža tīrīšana, lai padarītu to pieejamāku cilvēkiem.

Peldošās promenādes uzstādīšana un interaktīvās atpūtas zonas izveide, pēc A. Elksniņa domām, padarīs pilsētu pievilcīgāku iedzīvotājiem un tūristiem.

Atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu, kādēļ Valsts kase ir atteikusi pašvaldībai piešķirt aizdevumu minētā projekta īstenošanai, Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs paskaidroja, ka 60 miljonu pozīcija valsts budžetā, kas bija paredzēta dažādu aizdevumu piešķiršanai pašvaldībām, jau ir tikusi izlietota.

Šī paša iemesla dēļ vairākās Latvijas pašvaldībās, tai skaitā arī Daugavpilī, ir apdraudēta arī vairāku Eiropas Savienības fondu atbalstītu projektu īstenošana, kuriem ir vērā ņemamas neattiecināmo izmaksu daļas.