„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

SIA “Daugavpils ūdens” piemēro 2500 eiro naudas sodu

Daugavpils domes Administratīvā komisija, izskatījusi administratīvās lietas materiālus, piemērojusi pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA “Daugavpils ūdens” 2500 eiro soda naudu par apkārtējās vides piesārņošanu, preses konferencē žurnālistus informēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Ar komisijas lēmumu SIA “Daugavpils ūdens” saukta pie administratīvās atbildības pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 58. panta „Vides piesārņošana un piegružošana”, kas paredz administratīvo sodu par gaisa, zemes, mežu vai iekšējo ūdeņu (virszemes vai pazemes) piesārņošanu ar notekūdeņiem, ķīmiskām vielām, tai skaitā bīstamām vai citām kaitīgām vielām, materiāliem vai atkritumiem, piegružošanu vai citādu kaitīgu iedarbību uz tiem jebkādā veidā.

Sodu komisija ir piemērojusi, ņemot vērā Valsts vides dienesta un pilsētas pašvaldības policijas apkopoto informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem.

Februāra sākumā, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzību, Daugavpils dome sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts vides dienestu konstatēja, iespējams, pretlikumīgas darbības, kas piesārņo apkārtējo vidi Daugavpils administratīvajā teritorijā.

Tika pieļauts, ka SIA „Daugavpils ūdens” ilgākā laika periodā veidojusi nesankcionētas atkritumu apglabāšanas vietas, aprokot tajās bīstamos sadzīves atkritumus. Pēc Valsts vides dienesta atzinuma un uzņēmuma atbildīgo amatpersonu paskaidrojumu saņemšanas lietas izskatīšana tika nodota administratīvajai komisijai.

Drīz pēc notikušā ieņemamo amatu zaudēja SIA “Daugavpils ūdens” valdes loceklis Ģirts Kolendo, kā arī uzņēmuma izpilddirektors Vladimirs Gudakovskis.