„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Jaunās tūrisma sezonas iespējas RU

Daugavpils cietoksnī, mākslas galerijā „Baltais zirgs”, notika 2019. gada tūrisma sezonas atklāšana un „Gada balva tūrismā 2018” pasniegšana par pagājušā gada rezultātiem.

Šoreiz pilsēta apvienojās ar Daugavpils novadu – satikās tūrisma uzņēmēji, gidi, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri strādā tūrisma jomā, lai apspriestu aktuālus jautājumus. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma lietu departamenta vecākā eksperte Kristīne Mickāne atzīmēja, ka Latvijā aizvien vairāk iedzīvotāju izvēlas iekšējo tūrismu, un ar katru gadu aizvien populārāki kļūst veloceļojumi. To veicina velomaršrutu un naktsmītņu atklāšana ceļotājiem. Attīstīta tūrisma infrastruktūra tās vai citas pašvaldības teritorijā veicina ceļotāju plūsmas pieaugumu, kuri, savukārt, ar sociālo tīklu starpniecību reklamē apmeklējamos objektus.

K. Mickāne atzīmēja, ka viena no aģentūras prioritātēm ir lauzt stereotipus par Latviju, kuri vēl joprojām ir saglabājušies kopš padomju laikiem, un strādāt ar Krievijas tirgu, -- kaimiņvalsts iedzīvotāji ir pirmajā vietā no visiem ārvalstu tūristiem, kuri apmeklē Latviju. Nesen aģentūra sāka īstenot projektu „Reģionālais reportieris”, kura ietvaros fotogrāfi iemūžina valsts skaistākās vietas, bet informāciju par tām izvieto portālā latvia.travel.lv un sociālajos tīklos lappusē „Atklāj Latviju no jauna!”.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.