„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

„Līksme” -- piecdesmit gadi dejas solī

27. aprīlī Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa” izskanēja deju ansambļa „Līksme” 50 gadu jubilejas koncerts „Dejot ir prieks”, kurā kolektīva dalībnieki skatītājiem izrādīja skaistākās dejas no Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku repertuāra, īpaši temperamentīgās latgaliešu tautas dejas, kā arī dažas dejas, ko ansamblis gatavo šīs vasaras vērienīgākajam notikumam – dalībai XV Latviešu Dziesmu un Deju svētkos Toronto (Kanāda). Vairākām dejām muzikālo pavadījumu spēlēja Daugavpils novada Kultūras centra „Vārpa” folkloras kopa „Dyrbyni”.

Koncerts izvērtās par jautru teatralizētu iestudējumu, dejotājiem iejūtoties gan koristu, gan muzikantu un solo dziedātāju lomā, un ikreiz uzsverot, ka vislabāk viņiem tomēr padodas dejošana. Pasākuma vadītājs Māris Susejs ar humoru ļāva ieskatīties arī mēģinājumu aizkulisēs, parādot dejotāju smago darbu un milzu pacietību, jo dažkārt deju kolektīva vadītāja no viņiem prasot neiespējamo. Arī paši kolektīva dalībnieki atzinās, ka bieži vien gribas visu mest pie malas, taču jau pēc dažām minūtēm viņi ar smaidu atkal kāpj uz skatuves un ļaujas deju maģijai.

Pasākuma laikā uz skatuves tika aicināti bijušie līksmieši, kas ilgus gadus dejojuši kolektīvā. Tāpat uz skatuves tika uzsaukts „rūgts!” tiem pāriem, kas iepazinušies dejojot un izveidojuši ģimenes.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.