„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Minska gaida viesus Eiropas spēlēs

Daugavpils Olimpiskajā centrā atklāta ceļojošā fotoizstāde. Tā veltīta II Eiropas spēlēm Minskā, kuras norisināsies šogad no 21. līdz 30. jūnijam.

Par gaidāmo grandiozo notikumu un iespējām Latgales līdzjutējiem aizbraukt uz spēlēm „Latgales Laikam” pastāstīja Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls Daugavpilī Vladimirs Kļimovs.

II Eiropas spēlēs tiks sadalīts 201 medaļu komplekts. Sacensībās piedalīsies vairāk nekā 4000 spēcīgāko sportistu no piecdesmit Eiropas valstīm, tostarp arī no Latvijas. Atlēti sacentīsies piecpadsmit sporta veidos (akrobātika, aerobika, badmintons, 3x3 basketbols, bokss, brīvā, grieķu—romiešu, sieviešu cīņa, šosejas un treka riteņbraukšana, smaiļošana un kanoe airēšana, džudo, karatē, vieglatlētika, galda teniss, pludmales volejbols, lēcieni uz batuta, sporta vingrošana, ložu un stenda šaušana,  loka šaušana, sambo, mākslas vingrošana.

Sacensības astoņos sporta veidos iekļautas 2020. gada Tokijas vasaras olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēmā.

II Eiropas spēļu sagatavošanas un norises laikā Baltkrievija ieviesusi bezvīzu iebraukšanu, uzrādot  akreditācijas karti, dalībniekiem, oficiālajiem pārstāvjiem, spēļu rīkotājiem un citiem speciālistiem (no 20. maija līdz 10. jūlijam), bet ārvalstu tūristiem -- uzrādot biļetes uz sporta sacensībām (no 10. jūnija līdz 10. jūlijam). Lai spēles varētu apmeklēt bez vīzas, līdzjutējam nepieciešama derīga pase, biļete, iespējams, elektroniskās biļetes izdruka uz vienām no sacensībām, apdrošināšana uz uzturēšanās laiku, automašīnas apdrošināšana, ja brauc ar savu autotransportu, kā arī naudas līdzekļi – ne mazāk kā divas bāzes vienības dienā (51 Baltkrievijas rublis jeb 21,25 eiro, pēc 2019. gada marta kursa). Biļetes uz sacensībām jāsaglabā līdz izbraukšanai no valsts.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.