„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Pērkot zāles, seniori par tām var norēķināties pusgada laikā RU

Tiecoties rast arvien jaunus pakalpojumus un risinājumus senioru vajadzībām, “PNB Banka” kopā ar "Mēness aptieka" tīklu ir izstrādājušas un ieviesušas vēl nebijušu pakalpojumu Latvijā, kas nodrošina senioriem iespēju saņemt medikamentus, maksājot par tiem pa daļām.

“PNB Bankas” komunikācijas vadītāja Vineta Vilistere-Lāce “Latgales Laikam” atzina, ka sociālais pakalpojums "Medikamentu iegāde, maksājot pa daļām" ir īpaši izstrādāta sociāla programma senioriem vecumā no 55 līdz 80 gadiem, kuriem nav iespējas uzreiz iegādāties (apmaksāt) ārsta izrakstītos recepšu medikamentus, bet kuri var atļauties norēķinus veikt pakāpeniski. Proti, konkrētajā aptiekā iegādāties nepieciešamos recepšu medikamentus, telefoniski noslēgt līgumu par pēcapmaksu un veikt maksājumu laika posmā līdz sešiem mēnešiem. 

AS “Repharm” komunikācijas direktore Līga Ribkinska “Latgales Laikam” atzina, ka procedūra ir ļoti vienkārša – pacients zvana uz norādīto kontakttālruni, pasaka, kurā aptiekā viņš šo līgumu vēlas slēgt, banka mums uz aptieku atsūta līgumu, mēs to aizpildām, piesaistām čeka numuru, no abām pusēm līgumu parakstām un tas arī viss.

“Seniori nereti nevar pilnībā izpildīt ārsta norādījumus un lietot noteiktās zāles. Bieži vien aptiekā ir situācijas, kad pacients nevēlas iegādāties visu ārsta izrakstīto medikamenta daudzumu, aizbildinoties, ka nav naudas, ka šomēnes vēl zāles pietikšot. Taču, ja pacients neregulāri lieto zāles kādas problēmas dēļ, ko nav atklājis ārstam, gaidītie uzlabojumi veselībā var arī nenotikt, turklāt ilgtermiņā tas vēl vairāk sadārdzinās ārstēšanās procesu. Tādēļ arī radās ideja par šāda sociālā pakalpojuma izstrādi,” norādīja farmaceite.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.