„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Ideja ieņem formu

Mākslas dienu ietvaros Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā  atklāta Daugavpils Universitātes profesionālās maģistra studiju programmas „Māksla” absolventu maģistra darbu izstāde „Ideja ieņem formu”.

Programma pastāv kopš 2014. gada, ekspozīciju veido 14 spilgtāko 2015.–2019. gada absolventu,  profesionālo maģistru mākslā, diplomdarbi populārākajās studiju programmas mākslas specializācijās – grafikā, glezniecībā, dizainā un tekstilmākslā. Maģistra studiju programmas vadītāja mākslas zinātniece Zeltīte Barševska atzīmēja, ka izstādē skatāmie darbi atbilst tām prasībām, kuru dēļ tika izveidota programma. „Mūsu absolventu darbi ir mūsdienīgi un aktuāli šim laikam un telpai, postmodernistiski inovatīvi, turklāt tie ir interesanti ne tikai pašiem autoriem, bet arī sabiedrībai,” saka Z. Barševska.

Maģistrs specializācijā „Dizains” Māris Strautmalis izstādē skatītāju uzmanībai piedāvā darbu „Kultūrslāņu moduļi”. Tie ir seši kubi, kuru tapšanu ietekmējušas jaunākās mākslas tendences, kā arī tas, kas Mārim ir tuvs. Darbs veidots jauktā tehnikā, tajā apvienoti dažādi materiāli – koks, betons, epoksīda sveķi u.c.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.