„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Uzkrājuma fonds – mājas remontdarbu pamats RU

Avīzes „Latgales Laiks” redakcijā vērsās Daugavpils novada Kalkūnes pagasta Randenes ciema iedzīvotāja, kura dzīvo daudzdzīvokļu mājā Dārza ielā 53 un uzskata, ka rēķini par mājokli ir gana lieli un viņa tos apmaksā laikus, taču apkalpojošā organizācija neuztur māju pienācīgā kārtībā.

Iedzīvotāju visvairāk satrauc tas, kādā stāvoklī ir jumts, kāpņu telpas, celiņi un to apmales pie daudzdzīvokļu mājas. Viņa ir nobažījusies arī par nobrukušo bruģējumu pie gāzesvada ievada mājā, sieviete uzskata, ka tas ir bīstami. Iedzīvotāja apgalvo, ka šo mājas problēmu, tāpat kā visas citas, neviens nerisina. Mājas vecākā Valentīna Starinska informēja, ka visi mājā veicamie remontdarbi pašlaik tiek apspriesti ar apkalpojošo organizāciju vai arī jau tiek risināti. Piemēram, jau zināms datums, kad sāksies ēkas jumta remontdarbi, un ir jau pat atvesti materiāli.

Savukārt citi remontdarbi vai mājas stāvokļa uzlabošana ir atkarīga no uzkrājuma fonda, un tas ir ļoti mazs. Turklāt palielināt ikmēneša iemaksas fondā nav iespējams, jo lielākā daļa dzīvokļu īpašnieku ir pensionāri, kuri jau tāpat maksā diezgan lielus rēķinus. Kad būs uzkrāts pietiekami daudz līdzekļu, tiks pabeigta logu atgāžņu montāža kāpņu telpās, kā arī atjaunots bruģējums pie gāzesvada. V. Starinska atzīmēja, ka speciālisti ir veikuši gāzes caurules apskati, -- tā nav bojāta, tāpēc mājas iedzīvotāju drošība nav apdraudēta.

Uzņēmuma „Naujenes pakalpojumu serviss” valdes loceklis Aivars Elksniņš apstiprināja mājas vecākās teikto. Viņš paziņoja, ka Dārza ielas 53. nama jumta remonts iesākts 23. aprīlī. Viss darbu apjoms ir saskaņots ar iedzīvotājiem, nepieciešamie darbi  tiek veikti atkarībā no tā, kā tiek saņemti materiāli. Tie varētu tikt pabeigti maija beigās, saka A. Elksniņš. Savukārt citi šīs mājas remontdarbi tiks veikti saskaņā ar dzīvokļu īpašnieku lēmumu un atkarībā no uzkrājuma fonda resursiem.