„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Teterevu fonds atbalstīs 40 ģimenes Latgalē

Šogad ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 206 grūtībās nonākušās Latvijas ģimenes iegūs iespēju un mudinājumu pašu rokām veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savam saimes galdam. 40 no šīm ģimenēm -- Latgalē. Ģimenes saņems sēklas un stādus, darbarīkus un mēslojumu, kā arī tik būtiskās pieredzējušu agronomu konsultācijas, kā izaudzēt pēc iespējas labāku ražu.

Noslēdzoties fonda projektu konkursam programmā “Pats savam SAIMES GALDAM”, atbalstu ieguva 12 bezpeļņas organizācijas. Tās šogad savos reģionos īstenos projektus, zemkopības darbos iesaistot vismaz 800 uzņēmīgus un rosīgus savas apkaimes iedzīvotājus, tādejādi uzlabojot viņu dzīves apstākļus. Borisa un Ināras Teterevu fonds šiem darbiem piešķīris grantus 16 215 eiro apmērā.

Fonds atbalstījis trīs projektus Latgalē. Atbalstu saņems trīs organizācijas -- Krāslavas novada biedrība “Laimīgi Indrā”, Latvijas Sarkanā Krusta Dagdas nodaļa un Rēzeknes nodaļa.

Biedrība „Laimīgi Indrā” plāno lauksaimniecības darbos iesaistīt 12 pagasta ģimenes, Latvijas SK Dagdas nodaļa sniegs atbalstu 16 Dagdas un Ezernieku pagasta ģimenēm, savukārt Latvijas SK Rēzeknes nodaļa lauksaimniecības darbos iesaistīsies 12 Rēzeknes trūcīgās ģimenes.

Organizācijas sarūpēs ģimenēm sēklas, stādus un dārza kopšanas piederumus. Visas vasaras garumā ģimenes saņems konsultācijas par dārza kopšanu, savukārt rudenī – par ražas uzglabāšanu ziemai un konservēšanu. Tāpat ģimenēm būs iespēja doties pieredzes apmaiņas ekskursijās uz stādu vai dārzeņu audzētavām, kā arī ģimenes saņems „Saimes galda rokasgrāmatu” – palīgu ģimenēm, kā labāk saimniekot mazdārziņā.

Atbalstu saņēmušās organizācijas pauž, ka tas ir ilgtermiņa ieguldījums, jo ļaus ģimenēm ne tikai izaudzēt ražu savam galdam, bet arī mācīs plānot, stādīt, ravēt, novākt, konservēt, kā arī analizēt un domāt par nākamajiem darāmajiem dārza darbiem un uzlabojumiem turpmākajos gados.

 

 

Komentāri

08.05.2019 20:39
Latgaliete
Varētu uzzināt , kuros tieši Latgales novados atbalsts ir sniegts? Kuri tie laimīgie, kas līdz šim nav varējuši sagrabināt sēklām? Kuri nemāk stādīt, dzīvojot laukos?