„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Daugavpilī sākas starptautiskais Latgales grafikas simpozijs

            Ar mākslinieku prezentācijām šodien 7. maijā plkst. 15.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks oficiāli atklāts 8. Starptautiskais Latgales grafikas simpozijs.

Jau astoto reizi Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbībā ar Mākslu pedagogu apvienību rezidenču programmu ietvaros organizē starptautisko Latgales grafikas simpoziju. Neraugoties uz to, ka simpozijs tiek organizēts jau astoto gadu, tas nav zaudējis savu aktualitāti, dodot iespēju pasaules māksliniekiem satikties vienuviet, aktualizējot grafikas mākslas nozīmi pasaules mērogā. Starptautisku skanējumu lokāla Latvijas reģiona vārdā nosauktam simpozijam piešķir žūrijas atlasīto dalībnieku ģeogrāfija. Arī šogad simpozijā piedalīsies 8 starptautiski mākslinieki no dažādām pasaules valstīm.

Simpozija atklāšanā 7. maijā plkst. 15.00 Rotko centrā notiks mākslinieku prezentācijas, kurās tie iepazīstinās ar sevi, savām autortehnikām un idejām, kuras paredzēts realizēt simpozija laikā.

Simpozija dalībnieku darbu izstādes atklāšana paredzēta Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā 18. maijā plkst. 16.00.

 Pasākumu atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds.