„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Latgalē brīvdienās dzēsts 41 ugunsgrēks

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 3.maija plkst. 6.30 līdz 7.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma 54 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem, bet vēl seši bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 18.23 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Ozolmuižas pagastu, kur dega šķūnis 80m2 platībā. Plkst. 21.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 13.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dārzu ielu Rēzeknē, kur daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega mēbeles un griesti 15m2 platībā. Plkst. 14.49 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.58 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rēzeknes novada Ilzeskalna pagastu, kur dega trīs neapsaimniekotas saimniecības ēkas 70m2 platībā. Plkst. 21.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.11 tika saņemts izsaukums uz Dundagas ielu Daugavpilī, kur dega  saimniecības ēka 90m2 platībā. Plkst. 21.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 00.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpils novada Kalkūnes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega dārza māja 130m2 platībā. Plkst. 3.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji Latvijā devās uz pieciem izsaukumiem saistībā ar dzīvojamo māju dūmvados degošiem sodrējiem un uz trim izsaukumiem saistībā ar nepareizi ekspluatētu apkures sistēmu vai iekārtu. Latgalē tika dzēsti sodrēji trīs māju dūmvados. Ņemot vērā, ka šobrīd ir iestājies salīdzinoši vēss laiks, tādēļ daļa iedzīvotāju atkal aktīvi izmanto savas apkures ierīces, VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un nepārkurināt krāsnis vai nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns, kā arī uzstādīt savos mājokļos dūmu detektorus, kuri savlaicīgi brīdinās par izcēlušos ugunsnelaimi.

Brīvdienās Latgalē ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī citviet Latgalē, jo dega atkritumi, kūdra, pirts, zaru kaudzes un vieglā automašīna.

Aizvadītajā periodā ugunsdzēsēji glābēji dzēsa arī 15 kūlas ugunsgrēkus, kā arī sešus meža ugunsgrēkus.