„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Peldošā promenāde būs droša un videi nekaitīga

No 39 divdesmit tonnas smagiem pontoniem veidotā peldošā promenāde ar diviem baseiniem, kuru jau šovasar plānots uzstādīt Stropu ezerā, būšot droša un nekaitēšot apkārtējai videi. Minētais objekts arī uzlabošot situāciju ezeram piegulošajā teritorijā, „Latgales Laikam” apgalvoja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs.

To, ka minētā peldošā konstrukcija neradīs draudus apkārtējai videi, „Latgales Laikam” apstiprināja arī Daugavpils reģionālās vides pārvaldes direktore Iveta Lobanoka. Viņa paskaidroja, ka faktiski vienīgās prasības, kas ir jāievēro, uzstādot šādus objektus, ir nekaitēt zivīm, to nārstošanai.    

Peldošo konstrukciju izgatavotāja „Marinetek” projekti ir realizēti un veiksmīgi darbojas jau vairāk nekā 40 valstīs. Baltijas valstīs Daugavpils kļūs par pirmo vietu, kur būs uzstādītas šādas konstrukcijas. „„Marinetek” produkcija ir „Mercedes” klases. Līdzīgi projekti ir īstenoti Apvienotajos Arābu Emirātos Abū Dabī, Dubaijā, , Sanfrancisko ASV, Maltā, Gibraltārā un daudz kur citur. Tas būs kvalitatīvs un daudzfunkcionāls produkts, kas kalpos daudzus gadus un to nevajadzēs katru ziemu izcelt no ezera un pārvietot uz glabāšanu kādā bāzē,” uzsvēra I. Prelatovs.

Bērniem paredzēts slēgta tipa baseins – ar dibenu, bet pieaugušajiem – atklāta tipa, bez dibena. Abos baseinos būs ezera ūdens. Nedz ūdens uzsildīšana, nedz filtrācija baseinos nav paredzēta, jo pēc speciālistu atzinuma tas nenāktu par labu ne faunai, ne florai.

Visu rakstu lasiet 3. maija numurā.