„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Pasniegti augstākie Latvijas valsts apbalvojumi

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienas priekšvakarā  Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza augstākos Latvijas valsts apbalvojumus.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra, ka tiek godināti cilvēki, kas ir veicinājuši mūsu valsts un tautas brīvestību, cilvēkus, kas ir mūsu tautas spēka nesēji un tās likteņa veidotāji. Un šie apbalvojumi ir augstākais valsts cieņas apliecinājums viņu paveiktajam Latvijā un Latvijai. Visus apbalvotos vieno izcila Tēvijas mīlestība un pašaizliedzīgs darbs Latvijas labā.

Ar Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiru apbalvota un par ordeņa virsnieci iecelta rakstniece un dzejniece Anna Rancāne par nopelniem kultūrā un spilgtu radošo devumu Latvijas literatūrā, kā arī Latvijas Nacionālā baleta vadošā baleta soliste, bijusī daugavpiliete Baiba Kokina par nopelniem kultūrā, radošo ieguldījumu Latvijas profesionālā baleta mākslā.

Par izcilu darbu profesijā, mūža ieguldījumu un panākumiem bagātu darbību Rīgas pilī svinīgā ceremonijā kopā tika pasniegti 93 augstākie valsts apbalvojumi. No tiem ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotas 40 personas, ar Viestura ordeni – 14 personas un ar Atzinības krustu – 39 personas.