„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Pēc remonta ekspluatācijā nodota Kultūras pils RU

Ar Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) lēmumu pēc remonta ekspluatācijā nodota Kultūras pils ēka, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā. 

Aktu par objekta pieņemšanu ekspluatācijā BVKB pārstāvis parakstīja 3. maijā.

Būvobjektu ekspluatācijā pieņēma BVKB būvinspektori, galvenais būvdarbu veicējs SIA “Lagron”, būvuzraugs SIA “Akorda”, autoruzraugs SIA “Rem Pro” un Daugavpils domes pārstāvji.

Ņemot vērā, ka Kultūras pils ēka ir publiska, BVKB būvinspektori pārbaudīja ne tikai projekta gaitā veiktos darbos, bet arī ēkas tehnisko gatavību un drošību kopumā.

Būvdarbu līgumu ar SIA ‘’Lagron’’ par ieceres 1. kārtas realizāciju Daugavpils pilsētas dome noslēdza 2017. gada 1. februārī. Būvdarbu gaitā ir nosiltināta ēkas ārējā fasāde, tai skaitā pamati un jumts, atjaunota ventilācijas sistēma, rekonstruēta siltumapgādes sistēma, kā arī uzstādīts energoefektīvs apgaismojums.

Projekta mērķis bija paaugstināt Kultūras pils ēkas energoefektivitāti un samazināt enerģijas patēriņu, tādējādi samazinot izdevumus par siltumapgādi. Projekta kopējās izmaksas ir 2 756 741 eiro. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 85% no projekta attiecināmajām izmaksām.