„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Uz robežas atklāja 6,5 miljonus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas pirmssvētku dienā novērsa 10 571 700 cigarešu (52 868 bloki) kontrabandu. Vienu cigarešu kravu kontrabandisti mēģināja ievest Latvijā, noslēpjot aiz būvmateriāliem. Otru cigarešu kravu tika mēģināts nelegāli pārvietot uz Zviedriju. 

30. aprīlī Grebņevas muitas kontroles punktā, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, tika veikta muitas kontrole no Krievijas iebraukušai kravas automašīnai, to skenējot. Veicot skenēšanas attēla analīzi, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu. Transportlīdzeklis tika novirzīts uz padziļinātās kontroles ēku.

Iesaistot pārbaudē muitas kinologu ar tabakas izstrādājumu meklēšanas suni, tika atklāts, ka kravā aiz piesegprecēm – ruberoīda ruļļiem – novietotas finiera kastes, kas pilnas ar cigaretēm. Kravas nodalījumā bija 32 šādas kastes. Saskaņā ar pavaddokumentiem, tajās bija jābūt ģipša apmetumam.

Kontroles rezultātā tika izņemtas 6 511 700 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un bez akcīzes markām.

Par notikušo uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietās. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei, kurā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta trešās daļas.