„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Daugavpils novadā rūpējas par jaunajām ģimenēm RU

Par godu Starptautiskajai ģimenes dienai Daugavpils novada dome pirmo reizi organizēja kultūras centrā „Vārpa” jauno ģimeņu svētkus.

Starptautiskā ģimenes dienas tiek atzīmēta 15. maijā, turklāt šīs svinības sakrita ar brīnišķīgiem svētkiem – Mātes dienu. „Būt mīlētām un mīlēt,” visām māmiņām to vēlēja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Rasčevskis. Viņš uzsvēra, ka mīlestība ir ģimenes pamats, tāpēc, lai kur arī aizvestu dzīves ceļš, vienmēr gribas atgriezties ģimenē. Novada vadība lielu uzmanību veltī ģimenēm un aizstāv to intereses, jo ikviena ģimene ir sabiedrības, tātad – arī valsts pamats. A. Rasčevskis pateicās svētku iniciatoram un organizatoram – Daugavpils novada dzimtsarakstu nodaļas kolektīvam un pauda cerību, ka šie svētki kļūs par labu tradīciju.

Svētku dalībnieki noskatījās Daugavpils un novada kolektīvu priekšnesumus. Bērni kopā rotaļājās, piedalījās konkursos, dejoja. Kopumā uz pasākumu ieradās  aptuveni divsimt jaunās ģimenes  no visiem Daugavpils novada pagastiem. Smargunu ģimene no Vecsalienas pagasta uzskata, ka šādi svētki ir viena no iespējām novada jauniešiem sapulcēties kopā. „Visiem ir darbs vai sava saimniecība, tāpēc iespējas satikties un pakomunicēt dažkārt nav pat tām ģimenēm, kuras dzīvo blakus,” saka Diāna Smargune, „savukārt šādi svētki – tā ir iespēja kopā jautri pavadīt laiku.” Diāna un Jurijs kopā jau piecus gadus, ģimenē aug pusotru gadu vecā Alise. Jaunā ģimene atzīmē, ka ir patīkami, ka novads neaizmirst savas ģimenes un rīko pasākumus gan tiem pāriem, kuri nodzīvojuši kopā daudzus gadus, gan tiem, kuri kopdzīvi sākuši nesen.