„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Plāno ieviest vienotu Daugavpils skolēnu karti

Turpinot darbu pie pilsētnieka kartes izveidošanas, kā pirmo soli šī projekta īstenošanā Daugavpils dome iecerējusi ieviest vienotu Daugavpils skolēnu karti, „Latgales Laiku” informēja pašvaldībā.

Patlaban pašvaldība aicina pilsētniekus izteikt savu viedokli par izstrādātajiem skolēnu kartes dizaina trim variantiem un nobalsot par sev tīkamāko Daugavpils domes profilā „Facebook”.

Daugavpils skolēnu kartes ieviešana ļaus veikt precīzu skolēnu pārvadājumu uzskaiti. Pašvaldībai ir iecere pilsētnieka karti izmantot ne tikai pārvadājumu sabiedriskajā transportā uzskaitei, bet arī medicīnisko, sociālo un dažādu citu pašvaldības sniegto pakalpojumu uzskaitei.

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas rīkotajā republikas pilsētu pašvaldību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju speciālistu sanāksmē panākta vienošanās par to, ka Daugavpils dome uzņemsies vadošo lomu ERAF projekta "Publiskās pārvaldes informācijas un komunikāciju tehnoloģiju arhitektūras pārvaldības sistēma 2. kārta (PIKTAPS 2)" realizācijā. Viena no svarīgām projekta sastāvdaļām ir pilsētnieka kartes izveide. Projekta īstenošanai no VARAM līdzekļiem paredzēts finansējums 1 miljona eiro apmērā.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka no nākamā gada 31. decembra pašvaldībām ir jānodrošina elektroniska braucienu reģistrācija iedzīvotāju kategorijām, kuras valsts līmenī ir atbrīvotas no maksas par sabiedriskā transporta izmantošanu. Šāds regulējums ieviests, lai sekmētu valsts budžeta līdzekļu ekonomiju. Rīkojums ir izdots pirms vairākiem gadiem un vairākas pašvaldības jau daudz ko ir paveikušas šajā virzienā.

Parasti pašvaldības pilsētnieka kartes izmanto plašāk, ne tikai pasažieru pārvadājumu uzskaitei. Tādējādi tiek reģistrēta arī skolēnu ēdināšana un tiek uzskaitīti dažādi atvieglojumi dažādu sociālo grupu pārstāvjiem.