„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Starptautiskā ģimenes diena kopā ar Daugavpils bērnu grāmatu autoriem

16. maijā plkst. 12.30 Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58) notiks lasītāju tikšanās ar Daugavpils bērnu grāmatu autoriem – Staņislavu Volodjko, Lidiju Vasaraudzi, Jevgeņiju Golubevu un Stepaidu Miloševiču. Autoru daiļdarbi ir paredzēti pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. 

Kopš 2015. gada Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” ir izveidojusies tradīcija – ik gadu Starptautiskās ģimenes dienas ietvaros mazie un lielie lasītāji tiek aicināti uz tikšanos ar Daugavpils bērnu grāmatu autoriem. Savu darbu lasījumos dzejnieki un rakstnieki akcentē vienu no nozīmīgākajām pamatvērtībām – ģimeni, kurā valda sirsnība, saticība un mīlestība. Tā tiek dēvēta par laimes salu un miera ostu, kurā ikviens ir pasargāts, saprasts un uzklausīts. Ģimeniskā gaisotnē skanošās dzejas rindas aizkustina un uzrunā, vienojot dažādas paaudzes un radot īpašu kopības sajūtu.

Šogad tikšanās laikā izskanēs dzejas lasījumi no Lidijas Vasaraudzes grāmatas “Tiem, kurus mīlu”, “Drupatiņas”, Staņislava Volodjko «Соцветия рифм», Stepanidas Miloševičas dzejoļu un stāstu krājuma «Дружная семейка», Lidijas Vasaraudzes un Jevgeņija Golubeva kopdarbiem “Zelta groziņš”, «Муравей пришел в кино» un Staņislava Volodjko un Jeļenas Figurinas kopkrājuma «Бусинки». Pasākumā būs iespēja dzirdēt jau zināmu darbu fragmentus, kā arī dzejas pirmlasījumus.

16. maijā plkst. 12.30 LCB filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” uz tikšanos ar bērnu dzejniekiem un rakstniekiem ir aicināti visi interesenti. Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.