„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Par Daugavpils domes izpilddirektoru var kļūt AS “Limbažu siers” vadītājs RU

AS “Limbažu siers” vadītājs Igors Aleksejevs var kļūt par Daugavpils domes jauno izpilddirektoru, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Savus pieteikumus konkursam uz Daugavpils domes izpilddirektora amatu iesūtīja 11 pretendenti, no tiem trīs tika izvirzīti otrajai kārtai. Patlaban komisija ir izvēlējusies vienu pretendentu, kuru domes sēdē deputātiem tiks piedāvāts apstiprināt domes izpilddirektora amatā.

I. Aleksejevs ir dzimis 1985. gadā, bezpartejisks, viņam ir augstākā izglītība un liela pieredze vadošā amatā. I. Aleksejevs ir paudis gatavību pēc viņa apstiprināšanas pilsētas domes izpilddirektora amatā kopā ar ģimeni pārcelties uz dzīvi Daugavpilī, kuru savulaik atstājis pēc vidusskolas pabeigšanas.

Izpilddirektoram būs jāorganizē domes izdoto saistošo noteikumu un citu normatīvo aktu izpilde, jādod rīkojumi pašvaldības iestāžu vadītājiem, jāpieņem darbā un jāatbrīvo no darba pašvaldības administrācijas darbinieki, jāiesniedz domei priekšlikumi par pašvaldības iestāžu un pašvaldības kapitālsabiedrību izveidošanu, reorganizēšanu un likvidēšanu, jāslēdz saimnieciskie darījumi ar juridiskajām un fiziskajām personām, jāorganizē teritorijas attīstības programmas projekta, teritorijas plānojuma projekta un budžeta projekta izstrādāšana.

Tāpat izpilddirektoram būs jāorganizē, jākontrolē un jāvada administrācijas darbs, jākontrolē pašvaldības pasūtījumu izpilde, jāorganizē saistošo noteikumu, domes lēmumu, domes priekšsēdētāja vai viņa vietnieku rīkojumu un citu normatīvo aktu izpilde, jāpieņem lēmumi par mantas nodošanu iznomāšanai, jāizsniedz licences, atļaujas, rakstiski saskaņojumi un piekrišanas komercdarbības veikšanai pašvaldības administratīvajā teritorijā un jāveic citi normatīvajos aktos noteiktie pienākumi.

Izpilddirektoram piedāvājamais atalgojums ir 1850 eiro pirms nodokļu nomaksas.