„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Prieks par katru izglābto cilvēku

17. maijā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki atzīmē savas profesijas svētkus -- Ugunsdzēsēju dienu. Tuvojoties šiem svētkiem, “Latgales Laiks” aicināja uz sarunu vienu no šīs profesijas pārstāvjiem -- VUGD Latgales brigādes Daugavpils 1. daļas ugunsdzēsēju glābēju kaprāli Artūru Jackeviču.

„Esmu ugunsdzēsējs glābējs otrajā paaudzē. Mans tēvs bija ugunsdzēsējs, es redzēju, kā viņš strādāja, glāba cilvēkus, un arī es kopš bērnības sapņoju kļūt par ugunsdzēsēju glābēju. Pieteicos darbam ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, izgāju pārbaudes, nepieciešamo apmācību, tiku uzņemts un nu jau piecus gadus strādāju par ugunsdzēsēju glābēju,” stāsta Artūrs.

Lai kļūtu par ugunsdzēsēju glābēju, jābūt ne tikai vēlmei, bet arī labai veselībai, fiziskam rūdījumam, jo atlase ir stingra, pamāca Artūrs. Viņam darbā palīdz arī labās darba iemaņas celtniecības jomā, jo, nezinot, kur drīkst izvilkt naglu un kur – nē, kur drīkst zāģēt un kur -- nē, varot nokļūt bīstamā situācijā.

Piecus gadus strādājot VUGD, Artūram jau nācies izglābt vairāku cilvēku dzīvības.

Pavisam nesen noticis traģisks negadījums, kad akā, cenšoties viens otru glābt, bija nokļuvuši trīs vīrieši un visi trīs zaudējuši samaņu. Artūrs laidies dziļajā akā, lai izvilktu cietušos. Diemžēl mediķiem izdevies dabūt pie dzīvības tikai vienu no cietušajiem.

Vairāk lasiet 17. maija numurā.