„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Izlaiduma dienā – brīvdiena RU

Tuvojas izlaidumu laiks, un avīze „Latgales Laiks” atgādina visiem vecākiem, ka viņiem ir tiesības uz apmaksātu brīvdiena sava bērna izlaiduma dienā.

Visi strādājošie vecāki var pretendēt uz brīvdienu, ja viņu ģimenē ir absolvents. Turklāt tas attiecas gan uz skolas, gan bērnudārza izlaidumu. Papildus brīvdienu drīkst izmantot abi vecāki.

Līdz 2016. gadam darba devējiem nebija pienākums piešķirt saviem darbiniekiem brīvdienu 1. septembrī vai izlaiduma dienā. Darba likumā tika iekļauts nosacījums, ka bērnu vecāki var pieprasīt no darba devēja vienu papildu brīvdienu. Pēc tam Latvijas darba likumdošana tika pārskatīta, dodot iespēju vecākiem paņemt vienu apmaksātu brīvdienu, taču viņiem bija jāizvēlas – 1. septembri vai izlaidumu. Savukārt no 2018. gada maija vecākiem ir tiesības uz apmaksātu brīvdienu arī bērnudārza izlaiduma dienā, gan bērna pirmajā skolas dienā pēc trim mēnešiem. Arī turpmāk vecāki drīkst ņemt brīvdienu 1. septembrī, kamēr bērns mācās jaunākajās klasēs.