„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.0 °C
apmācies

Latgalē ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 35 ugunsgrēkus

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 17.maija plkst. 6.30 līdz 20.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma 45 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet vēl četri bija maldinājumi.

Nedēļas nogalē Latgalē ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Daugavpilī, kur dega dārza mājas pārsegums 1,5m2 platībā, Dagdas novada Asūnes pagastā, kur dega salmu ruļļi 400m2 platībā, Preiļos, kur dega atkritumi 5m2 platībā, Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, kur neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi 50m2, Daugavpilī, kur dega zaru kaudze 15m2 platībā, kā arī citviet koks. 

Latgalē dzēsti 18 kūlas un 9 meža ugunsgrēki. Lielākais kūlas ugunsgrēks tika dzēsts vakar Rēzeknes novada Griškānu pagastā, kur kūla dega 4 hektāru platībā, bet platības ziņā lielākais meža ugunsgrēks – Stropu mežā Daugavpilī, kur dega meža zemsedze 1900m2 platībā.

VUGD atgādina, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ugunskura dedzināšanas rezultātā neizceltos postošs ugunsgrēks. Gadījumā, ja ir izcēlies ugunsgrēks, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112!