„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Indrēnieši audzēs garšvielas

Indras pagasta 12 maznodrošinātas ģimenes saņēma dārzeņu un garšvielu sēklas, tomātu, ogulāju un augļu stādus un darba rīkus, lai varētu ierīkot mazdārziņus.

Projekta koordinatore, Indras pagasta pārvaldes lauksaimniecības konsultante Valentīna Bārtule pastāstīja, ka šogad īpaša uzmanība pievērsta garšvielām, tāpēc ģimenes saņēma bazilika, timiāna u.c. garšvielu sēklas, kā arī notika lekcija par garšvielu audzēšanu podiņos un mazdārziņos. Stādīšanai mazdārziņos noderēs arī dārza lāpstas, kapļi, lejkannas un citi darba rīki. Tos saņēma visas ģimenes.

Noslēdzoties projektam, indrēnieši rīkos garšvielu izstādi, savukārt ievārījumu svētkos 3. augustā prezentēs ievārījumus, kas būs bagātināti ar garšvielām.

Mazdārziņu projektu Indras pagastā finansē Borisa un Ināras Teterevu fonds, bet to realizē biedrība „Laimīgā Indra”, un, kā teica V. Bārtule, šis projekts mudina cilvēkus darboties arī pašiem, piemēram, šogad dažas maznodrošinātas ģimenes patstāvīgi uzstādīja siltumnīcas.