„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Nišas bizness mazpilsētā – auto stiklu tonēšana

Mazā uzņēmējdarbība attīstās tur, kur tai ir labvēlīgi apstākļi. Juris Zīmelis šādu vietu atradis Preiļos, atrodot savu nišu pakalpojumu sfērā -- veicot autostiklu tonēšanu. Nupat viņš izcīnījis otro vietu projektu konkursā „Laukiem būt!” un iegūto naudas balva ieguldīs, lai attīstītos.

Kamēr automehāniķiem darbs ir visu gadu, auto stiklu tonēšanu J. Zīmelis dēvē par vasaras sezonas nodarbošanos. Līdzīgi kā lauksaimniekiem, ziema viņam ir laiks, lai pārdomātu nākamos soļus, kā attīstīties, tai skaitā rakstītu projektus un piedalītos projektos ar mērķi saņemt līdzfinansējumu savas ieceres īstenošanai. Jautājot, kāda būtu alternatīva, uzņēmējs atbild bez ilgām pārdomām – doties peļņā uz ārzemēm. Pirmais atspēriena punkts sava uzņēmuma nodibināšanai bijusi sekmīgā dalība Preiļu novada domes organizētajā mazo grantu konkursā. Saņemtais līdzfinansējums ieguldīts piemājas garāžas būvniecībā, izveidojot vietu, kur tonēt auto stiklus. Pirms tam izrēķinājis, ka ieguldīt kādā jau esošā ēkā, tukšās garāžās kādā citā pilsētas nostūrī nebūs izdevīgi. Zīmīgi, ka līdzīgi rīkojusies arī Jura sieva Aija Zīmele, kas turpat mājās šuj bērnu rotaļlietas, izveidojot savu rokdarbu zīmolu „Bērnības zeme”.

Visu rakstu lasiet 21. maija numurā.