„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Rēzeknes novadā likvidēja nelikumīga alkohola ražotni

Aizvadītajā nedēļā Rēzeknes novadā likvidēta nelegālā alkohola ražotne un konfiscēts ievērojams daudzums nelikumīgu alkoholisko dzērienu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Policija ieguva informāciju, ka Rēzeknes novada Griškānu pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei 15. maijā likumsargi ieradās noradītajā adresē, lai iepriekš uzsāktās administratīvās lietvedības ietvaros veiktu kāda nekustamā īpašuma apskati. Apskates laikā policisti konstatēja, ka tajā ir ierīkota alkohola ražotne un tiek glabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni, ka arī to ražošanā izmantojamās izejvielas. Kopumā notikuma vietā konfiscēts ap 1000 litriem brāgas, apmēram 195 litri gatavās produkcijas –  kandžas, alkohola ražošanas ierīces un 80 kg cukura. Turpat tika aizturēts arī iespējamais vainīgais – 1953. gadā dzimis vīrietis.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražoto alkoholu vīrietis, visdrīzāk, bija plānojis realizēt nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās – t.s. “točkās”.  

Lai precīzi noteiktu konfiscēto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamai vainīgajai personai par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka aizturētais iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. 

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221.1 panta 3. daļas, par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju, ja tie izraisījuši smagas sekas vai ja tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.