„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Jautās Ilūkstes novada iedzīvotāju viedokli par reformu

13., 14. un 15. jūnijā no pl. 8.00 līdz 20.00 notiks Ilūkstes novada iedzīvotāju aptauja sakarā ar administratīvi teritoriālo reformu, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par Ilūkstes novada pievienošanu citai pilsētai vai novada administratīvai teritorijai.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvātais reformas projekts paredz Ilūkstes un Daugavpils novada apvienošanu ar Daugavpils pilsētu.

Aptaujas notiks Ilūkstes novada domē, Bebrenes, Dvietes, Eglaines, Pilskalnes un Šēderes pagasta pārvaldē, kā arī Subates un Prodes pagasta pārvaldē. Pirms tam pašvaldība apstiprinās aptaujas nolikumu. 

Ilūkstes novada lēmumā par iedzīvotāju aptauju, kas pieņemts aprīļa sēdē, teikts, ka Ilūkstes novads atbilst administratīvās teritorijas izveides kritērijiem, proti,

Ilūkstes novada pašvaldība patstāvīgi un pilnvērtīgi nodrošina visas likumos noteiktās autonomās funkcijas, iedzīvotājiem tiek nodrošināti kvalitatīvi un izmaksu ziņā efektīvi pakalpojumi, pašvaldība pilnībā atbild par savas teritorijas pārvaldīšanu utt.     

Pašvaldība uzskata, ka Ilūkstes novadam kultūrvēsturiskā identitāte ir sasaistāma ar Sēlijas novadu un ka vēsturiski Sēlijas novada pašvaldības bija vienā Ilūkstes apriņķī. Tāpat pašvaldība atsaucas uz reģionālās attīstības ministra Jura Pūces intervijās teikto, ka tiks ņemts vērā iedzīvotāju viedoklis un attieksme pret gaidāmo reformu.