„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Siltumenerģiju no privātajiem piegādātājiem iepirks lētāk RU

Pašvaldībai turpinot darbu ar privātajiem siltumenerģijas ražotājiem, lai nodrošinātu iedzīvotājiem iespējami zemākas cenas, ir panākta vienošanās par to, ka vasaras sezonā pašvaldības AS „Daugavpils siltumtīkli” iepirks no privātajiem ražotājiem siltumenerģiju ar lielākām atlaidēm, nekā tas bija līdz šim, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

PAS „Daugavpils siltumtīkli” no 1. maija līdz 30. septembrim paši neražo siltumenerģiju, bet iepērk to no privātajiem ražotājiem. Pārskatot noslēgtajos līgumos fiksētos nosacījumus, ir panākta vienošanās, ka vasarā siltumenerģija tiks iepirkta ar lielākām atlaidēm: TEC-1 SIA „Latneftegaz” sniegs 23,5% atlaidi, TEC-2 SIA „Latneftegaz” – 23,5% (iepriekš atlaide bija – 20%), TEC-3 uzņēmumu SIA „BK Enerģija” un SIA „Sprino” summārā atlaide vasaras periodā tagad arī būs 23,5% (iepriekš – 21%). Tas PAS „Daugavpils siltumtīkli” sezonā ļaus ietaupīt līdz 50 000 eiro.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš uzskata, ka „Daugavpils siltumtīkli” varēs patstāvīgi ražot siltumenerģiju par vēl lētāku cenu, nekā iepērkot ar atlaidēm. Tāpēc visi ar privātajiem uzņēmējiem noslēgtie līgumi tiek pārbaudīti, izvērtējot iespēju tos lauzt.