„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī ierobežos azartspēles RU

Daugavpils domes Attīstības komitejā domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš nāca klajā ar ierosinājumu skatīt priekšlikumus teritorijas plānojuma redakcijai saistībā ar azartspēļu zāļu darbību, “Latgales Laiku” informēja domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā.

Šobrīd Daugavpilī darbojas 17 azartspēļu vietas. Ierosinājums paredz ierobežot azartspēles pilsētā un atļaut to darbību tikai triju, četru vai piecu zvaigžņu viesnīcās.

Ir notikusi tikšanās ar uzņēmējiem, kuras gaitā tika izklāstīts pašvaldības viedoklis. Ir paredzēts piecu gadu pārejas periods, kurā būs iespēja pielāgoties gan uzņēmējiem, gan pašvaldībai.

Domes priekšsēdētājs A. Elksniņš uzvēra, ka par katru spēļu vietu tiks pieņemts atsevišķs domes lēmums.

Deputāti konceptuāli atbalstīja šo ierosinājumu, bet lēmuma pieņemšanu atlika uz divām nedēļām, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli.

Nolemts sasaukt Konsultatīvo padomi, uz kuru tiks aicināti dažādu nozaru pārstāvji un sabiedriskie darbinieki. Pēc tam šis jautājums tiks skatīts Pilsētbūvniecības un vides komisijā.

Ja lēmums būs pieņemts par priekšlikumu iestrādāšanu Pilsētas teritorijas plānojuma 3. redakcijā, tad šī redakcija tiks nodota sabiedriskai apspriešanai un savu viedokli varēs izteikt katrs pilsētnieks.