„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Jaunas iespējas strādājošiem pieaugušajiem RU

  1. maijā startēja kārtējais reģistrācijas posms pieaugušo apmācībai. Līdz 28. jūnijam nodarbinātie Latvijas iedzīvotāji, kas sasnieguši 25 gadus, var pieteikties vienai no 800 programmām, ko piedāvā Latvijas mācību iestādes.

Nodarbināto kvalifikācijas celšanas projekts tiek īstenots jau otro gadu ar Eiropas Savienības atbalstu. Šajā laikā mācības projektā uzsāka vairāk nekā 17 000 pieaugušo, no viņiem 12 tūkstoši mācības jau pabeiguši. Latvijas mācību iestādes aktīvi piedalās projektā - 800 piedāvātās mācību programmas 82 iestādēs – tas ir gandrīz divreiz vairāk nekā 2018. gadā. Sīkāku sarakstu ar mācību norises vietām un piedāvājumiem 12 tautsaimniecības nozarēs var iepazīties interneta vietnē www.macibaspieagusajiem.lv.

Šoreiz reģistrēties mācībām būs daudz vieglāk un ērtāk. Pretendentiem nevajag rakstīt iesniegumu mācību iestādei vai pašam turp jāierodas – reģistrēties tagad varēs jebkurā laikā un vietā, autentificējoties portālā latvija.lv.

Projektā var piedalīties:

- pretendenti, kas vecāki par 25 gadiem;

- nodarbinātie vai pašnodarbinātie;

- jaunie vecāki bērna kopšanas atvaļinājumā, kuriem ir saglabātas darba attiecības;

- nodarbinātie pensionāri;

- tie, kuri vēl nav piedalījušies šajā projektā, jo piedalīties šajā projektā var tikai vienu reizi.

Maksa par mācībām dalībniekam ir 10% apmērā no kopējās mācību maksas, lielāko daļu sedz valsts un Eiropas fondi.