„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.1 °C
nedaudz mākoņains

Slepkavības mēģinājums Riebiņu novadā

21. maija vakarā, ap pl. 20.40, Valsts policija saņēma informāciju, ka Riebiņu novadā kādā privātmājā ir noticis sadzīves rakstura konflikts, kura rezultātā ir smagi ievainots cilvēks. Ierodoties noradītajā mājā, policisti konstatējuši tajā 1989. gadā dzimušu vīrieti ar šautu brūci ķermenī. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. un 15.panta –  par mēģinājumu izdarīt citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Turpat notikuma vietā likumsargi aizturēja arī aizdomās turēto personu – 1972. gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju, ka arī konfiscēja viņa īpašumā esošu nereģistrēto medību bisi un tai atbilstošu munīciju – 6 gludstobra patronas.

Jāpiebilst, ka aizturētais vīrietis iepriekš jau bija nonācis policijas redzeslokā, tostarp aizdomās par nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu.

Pēc pašlaik likumsargu rīcībā esošās informācijas, kāds 1989. gadā dzimis vīrietis ciemojās pie sava 1972. gadā dzimušā paziņas, kur kopīgi ar citiem viesiem bija lietojis alkoholiskos dzērienus. Starp vīriešiem bija izcēlies sadzīves rakstura konflikts, kas sākotnēji gan tā lieciniekiem, gan iesaistītajām pusēm šķita atrisināts, taču pēc neliela atelpas brīža 1972. gadā dzimušais vīrietis pēkšņi izskrējis no mājas uz saimniecības ēku, paņēmis tur noslēptu medību ieroci un raidījis mērķtiecīgu šāvienu cietušā virzienā.

Tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, savukārt policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota personas saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību), soda ar mūža ieslodzījumu, brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 20t gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.